Η Στέλλα είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Κίνησης,με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψυχαναλυτικές Μελέτες (Πανεπιστήμιο Goldsmith’s College, University of London, Ηνωμένο Βασίλειο), στην Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης (Πανεπιστήμιο Goldsmith’s College, University of London, Ηνωμένο Βασίλειο), πτυχίο Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Middlesex, Ηνωμένο Βασίλειο) και δίπλωμα πάνω στην Εργοθεραπεία με κατεύθυνση Μουσικοθεραπείας (Πανεπιστήμιο Middlesex, Ηνωμένο Βασίλειο).

Έχει δουλέψει για 4 χρόνια ως εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Κίνησης στην γενική και ειδική αγωγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο και σε ψυχιατρική κλινική του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και στη Βέροια ως Ψυχολόγος και ως Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Κίνησης με ενήλικες και παιδιά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Το 2009 συμμετείχε στη Διεπιστημονική Ομάδα της Μονάδας Εφήβων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από το 2010 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της συγκεκριμένης Μονάδας. Διδάσκει και συμμετέχει σε σεμινάρια της Εταιρείας Αρωγής Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικής Στήριξης, Εκπαίδευσης και Δημιουργίας “Ψυχολογία – Τέχνη” στη Θεσσαλονίκη.

Θεραπείες

Δείτε πληροφορίες για τις θεραπείες που προσφέρονται.

Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο έτσι ώστε ο τελευταίος

  • να ζήσει υγιέστερα, εστιάζοντας σε κοινωνικά, μορφωτικά και επαγγελματικά θέματα,
  • να αναπτύξει δεξιότητες για καλύτερη οργάνωση της ζωής του/της,
  • να κατανοήσει τα συναισθήματά του/της, και
  • να βελτιώσει την συμπεριφορά του/της

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική Θεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική, κ.ά.) στα πλαίσια της σχέσης ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου, από άτομα που βιώνουν ψυχική ασθένεια, ψυχολογικό τραύμα, ή αποζητούν εσωτερική ανάπτυξη. Χρησιμοποιεί τα εικαστικά ως μέσο επικοινωνίας που διευκολύνει τη συναισθηματική έκφραση, σε συνδυασμό με την κλασική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, για να βελτιώσει τη συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Στη μέθοδο Sandplay, ο θεραπευόμενος δημιουργεί αναπαραστάσεις σε ένα δοχείο με άμμο, χρησιμοποιώντας μινιατούρες τις οποίες επιλέγει ο ίδιος από μια εκτενή συλλογή και τις τοποθετεί ελεύθερα, αλλά και την ίδια την άμμο. Η διαδικασία αυτή γίνεται σιωπηλά, παρουσία του θεραπευτή ο οποίος παρατηρεί χωρίς σχόλια ή καθοδήγηση. Οι μινιατούρες δρουν ως σύμβολα ή αρχέτυπα, από τα οποία ο/η θεραπευόμενος/η έχει την ευχέρεια να επιλέξει, και σχηματίζουν ένα είδος «αλφάβητου» μέσω του οποίου αυτός/ή καλείται να εκφραστεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες