Καλά Χριστούγεννα και ευχές για μια ευτυχισμένη νέα χρονιά! Μπορείτε να βρείτε το νέο newsletter του ISST (International Society for Sandplay Therapy) εδώ.
Η διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στο παγκόσμιο δίκτυο του ISST έχει ξεκινήσει! Σε λίγο θα είμαστε μέλη!

Δείτε τον NEOεκπαιδευτικό κύκλο Sandplay Therapy στην Αθήνα 2018-2020 εδώ.

Εισαγωγή στον κόσμο της ψυχοθεραπείας Sandplay , μια πρώτη γνωριμία με το διετές πρόγραμμα Sandplay Therapy. Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Μαρία Α.Χρήστου !
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Διήμερο βιωματικό εργαστήριο στη μέθοδο Ψυχοθεραπείας Sandplay «Symbol at work» οργανώνεται από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Μαρία Α. Χρήστου με τους δανούς εκπαιδευτές Emil M. Dolezal, και Marianne Molbech, Ψυχολόγο και Sandplay θεραπεύτρια, Θεσσαλονίκη 17-18 Φεβρουαρίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Eκπαιδευτικό σεμινάριο γνωριμίας με την τέχνη του Sandplay Therapy στην Αθήνα! Βρείτε πληροφορίες εδώ.

Δείτε τον NEOεκπαιδευτικό κύκλο στην Sandplay Therapy 2017 εδώ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρείτε την αίτηση εδώ.

Δείτε τον εκπαιδευτικό κύκλο στην Sandplay Therapy 2017 εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Α. Χρήστου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου (επικοινωνία).
Δείτε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Sandplay therapy 2016 εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Α. Χρήστου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου (επικοινωνία).
Γυναίκες σε μετάβαση, μια ομάδα υποστήριξης για γυναίκες που βιώνουν αλλαγές ή αντιξοότητες στην καθημερινότητά τους.
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.
Είμαι επειδή είμαστε, μια ομάδα αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης της γυναικείας προσωπικότητας. Συναντήσεις κάθε δεκαπενθήμερο (Τετάρτες).
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.
Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2010 με θέμα The art of Allowing.
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.
The Art of Parenting, μια παρουσίαση στο σχολείο Pinewood.
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Θεραπείες

Δείτε πληροφορίες για τις θεραπείες που προσφέρονται.

Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο έτσι ώστε ο τελευταίος

  • να ζήσει υγιέστερα, εστιάζοντας σε κοινωνικά, μορφωτικά και επαγγελματικά θέματα,
  • να αναπτύξει δεξιότητες για καλύτερη οργάνωση της ζωής του/της,
  • να κατανοήσει τα συναισθήματά του/της, και
  • να βελτιώσει την συμπεριφορά του/της

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική Θεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική, κ.ά.) στα πλαίσια της σχέσης ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου, από άτομα που βιώνουν ψυχική ασθένεια, ψυχολογικό τραύμα, ή αποζητούν εσωτερική ανάπτυξη. Χρησιμοποιεί τα εικαστικά ως μέσο επικοινωνίας που διευκολύνει τη συναισθηματική έκφραση, σε συνδυασμό με την κλασική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, για να βελτιώσει τη συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Στη μέθοδο Sandplay, ο θεραπευόμενος δημιουργεί αναπαραστάσεις σε ένα δοχείο με άμμο, χρησιμοποιώντας μινιατούρες τις οποίες επιλέγει ο ίδιος από μια εκτενή συλλογή και τις τοποθετεί ελεύθερα, αλλά και την ίδια την άμμο. Η διαδικασία αυτή γίνεται σιωπηλά, παρουσία του θεραπευτή ο οποίος παρατηρεί χωρίς σχόλια ή καθοδήγηση. Οι μινιατούρες δρουν ως σύμβολα ή αρχέτυπα, από τα οποία ο/η θεραπευόμενος/η έχει την ευχέρεια να επιλέξει, και σχηματίζουν ένα είδος «αλφάβητου» μέσω του οποίου αυτός/ή καλείται να εκφραστεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες