Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2005. Ειδικεύθηκε στη Ψυχιατρική στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, στο 424 ΓΣΝΕ καθώς και στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν Παπαγεωργίου . Είναι υποψήφιος διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ με ερευνητικό και διδακτικό έργο, ενώ συμμετέχει στο «Ιατρείο έγκαιρης παρέμβασης», όπου ασχολείται με ασθενείς σε πρώτο επεισόδιο ψύχωσης.

Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται την επίδραση μιας ορμόνης της οξυτοκίνης ειδικά στους ασθενούς με σχιζοφρένεια, μια ορμόνη που όπως φαίνεται να επιδρά με πολύ ενδιαφέρον τρόπο στην κοινωνική συμπεριφορά και διαντίδραση.Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου δέχεται ένα ευρύ φάσμα ασθενών, ανθρώπους με άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, κοινωνική φοβία, προβλήματα σχέσεων, ψυχωτικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές σε ασθενείς με σωματικά νοσήματα (χρόνιος πόνος, νεφροπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές και νευροχειρουργικές παθήσεις) καθώς και Διαταραχές ύπνου. Συντάσσει ποικίλες γνωματεύσεις και ιατρικές βεβαιώσεις ενώ είναι πραγματογνώμονας Ψυχίατρος διερευνώντας την ικανότητα δικαιοπραξίας και την ψυχική κατάσταση ασθενών, ύστερα από σχετική απόφαση εισαγγελέα.

Μία εβδομάδα κάθε μήνα εργάζομαι ως Ψυχίατρος στο Medizinisches Zentrum Geissberg, στη Ζυρίχη, Ελβετία.Είναι τελειόφοιτος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Θεραπείας ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ όπου εξειδικεύεται στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) ενώ έχει ασχοληθεί με τη Θεραπεία Σχημάτων και την Ενσυνειδητότητα. ( Mindfulness.)

Θεραπείες

Δείτε πληροφορίες για τις θεραπείες που προσφέρονται.

Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο έτσι ώστε ο τελευταίος

  • να ζήσει υγιέστερα, εστιάζοντας σε κοινωνικά, μορφωτικά και επαγγελματικά θέματα,
  • να αναπτύξει δεξιότητες για καλύτερη οργάνωση της ζωής του/της,
  • να κατανοήσει τα συναισθήματά του/της, και
  • να βελτιώσει την συμπεριφορά του/της

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική Θεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική, κ.ά.) στα πλαίσια της σχέσης ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου, από άτομα που βιώνουν ψυχική ασθένεια, ψυχολογικό τραύμα, ή αποζητούν εσωτερική ανάπτυξη. Χρησιμοποιεί τα εικαστικά ως μέσο επικοινωνίας που διευκολύνει τη συναισθηματική έκφραση, σε συνδυασμό με την κλασική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, για να βελτιώσει τη συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Στη μέθοδο Sandplay, ο θεραπευόμενος δημιουργεί αναπαραστάσεις σε ένα δοχείο με άμμο, χρησιμοποιώντας μινιατούρες τις οποίες επιλέγει ο ίδιος από μια εκτενή συλλογή και τις τοποθετεί ελεύθερα, αλλά και την ίδια την άμμο. Η διαδικασία αυτή γίνεται σιωπηλά, παρουσία του θεραπευτή ο οποίος παρατηρεί χωρίς σχόλια ή καθοδήγηση. Οι μινιατούρες δρουν ως σύμβολα ή αρχέτυπα, από τα οποία ο/η θεραπευόμενος/η έχει την ευχέρεια να επιλέξει, και σχηματίζουν ένα είδος «αλφάβητου» μέσω του οποίου αυτός/ή καλείται να εκφραστεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες